774 Views

Jinekomasti erkeklerde görülen bir hormanal değişiklik olarak bilinmektedir.

Özellikle ergenlik döneminde karşılaşılan iyi huylu aşırı meme gelişimi olarak da tanımlanmaktadır. Nadiren bebeklik v yaşlılık dönemlerinde de karşı karşıya kalınan bir sorun olabilmektedir. kişide kendinden utanıp sıkılma durumu oluşumu gözlemlenip psikolojik travmalara sebebiyet verebilir. Jinekomasti neden olur? Östrojen ve testesteron hormon düzensizliği olarak bilinene bu hormonal süreç kimi zaman başka etmenler kaynaklı da oluşabilmektedir.

Bebeklik döneminde anneden alınan östrojenle erkek bebeklerde görülebilen durum ergenlikte hormonların değişimiyle kendini gösterebilir. Bazen kullanılan ilaçlar sebepli de erkekler bu sıkıntıyı yaşayabilmektedir. Bazen uyuşturucu madde ve alkol bağımlısı olan kişilerde de vücut tepkisel olarak bu değişime sebebiyet oluşturabilmektedir.

Klinefelter sendromu ya da hipofiz bezi yetersizliği olarak bilinen durumlarda jinekomasti ile karşı karşıya kalınması muhtemeldir. Tiroid hormonunda fazla salgılanma, vücuttaki bazı tümörler, karaciğer yetersizliği, açlık ve malnütrisyon durumlarında erkeklerde göğüste büyüklük gözlemlenebilmektedir.

Jinekomasti ile karşılaşılmasında şişlik, ağrı, göğüslerden sıvı gelmesi ve hassasiyet gibi belirtiler kendini gösterir. El ile muayene yapılması ardından cevizi andıran kitle benzeri nodüllerle karşılaşılmasında teşhis konulur.

Tedavi yöntemi olarak en etkili tedavinin ameliyat olduğu söylenmektedir. Cerrah yapacağı inceleme ve tetkikler neticesinde nasıl bir süreçten geçeceğinizle alakalı bilgilendirme sağlayabilecektir. Ameliyat tekniği, kişinin tıbbi özgeçmişi ve vücut hassasiyetine göre yan etkilerle karşılaşma olasılıkları hekim tarafından hastaya bildirilmektedir.

Leave Comment:

İleri teknik ve teknolojiler ve 3D modelleme ile güvenli cerrahi, sürprizsiz sonuçlar. Deneyimli estetik uzmanı Dr. Vedat Menderes kliniğinden randevu alın!

Bülten

Abone ol to our Newsletter right now to be updated. We promice not to spam!