795 Views

Estetik işlemler arasında tercih edilen iki uygulama olarak görülen botoks- dolgu birbirine benzer görünse de farklı uygulamalardır.

Her iki işlemde farklı ihtiyaçlar için fayda sağlayıcı sonuçlar alınabilmektedir. Ama bazı durumlarda iki işlem uygulamasından faydalanma gerekliliği de hissedilebilmektedir. Botoks toksin olarak adlandırılır. Kaslar üzerinde sinir sinyallerini blokaj işlemi gerçekleştiren bu işlem kaslarda geçici donma ya da felç sonucu yaratmaktadır. Böylece kırışıklıkların yok olması ya da azaltılması işlevini hak edici performans göstermektedir. 3- 6 ay süren etkili bir işlem olarak bilinmektedir.

Dolgu işleminde ise hacim ekleme uygulaması gerçekleştirilmektedir. Enjekte edilebilir tıbbi ürün olarak da geçmektedir. Yaş, güneş, mimikler ciltteki bazı etken maddelerin yok oluşuna sebep olmaktadır. Hal böyle olunca genç ve sağlıklı görünümün yanı sıra kırışıklık ve çökük görünümler göze çarpıcı olabilmektedir.

Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri kullanımı ile daha genç görünümler elde etmek mümkün olmaktadır. Bu işleminde etkisi ortalama 18 ay sürmektedir. Botoks- dolgu işlem uygulamaları sonrasında birtakım yan etkilerle karşılaşmak olasıdır.

Botoks burun çevresi, alın bölgesi, kaşlar arası, burun yan duvarları, göz çevresi, ağız çevresi, boyun çizgileri gibi bölgelerde uygulanır. Doldu ise dudak bölgesi, burun kenarı, burun- ağız arası çizgilerde tercih edilmektedir.

Botoks- dolgu işlem uygulamaları fiyatlandırmaları işlem seçimine ve her iki uygulamanın yapılıp yapılmayacağına göre değişim gösterecektir.

İleri teknik ve teknolojiler ve 3D modelleme ile güvenli cerrahi, sürprizsiz sonuçlar. Deneyimli estetik uzmanı Dr. Vedat Menderes kliniğinden randevu alın!

Bülten

Abone ol to our Newsletter right now to be updated. We promice not to spam!